

Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |
zamknij |
EnartisFerm RED FRUIT 10 g
Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit
Aktywne drożdże winiarskie - do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych
Charakterystyka mikrobiologiczna Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis
Dobra zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor).
Tolerancja alkoholu do 16%
Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 14 do 34 ° C
Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych oraz win jakościowych jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir Rondo,Regent ,Marchel Foch, Leon Millot
Niskie pienienie się Wzmacnia czerwony kolor oraz bukiet wina
Dodatkowo wprowadza fermentację malolactic Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L Produkcja Glycerolu, aż 8 g / L Niska produkcja riboflavin
Sposób użycia:
-10 g 30 - 50 l moszczu - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie).
Uwodnienie
Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
Zobacz także
EnartisFerm RED FRUIT 10 g