Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

zamknij

Drozdze EnartisFerm RED FRUIT 10 g

Drozdze EnartisFerm RED FRUIT 10 g
search
  • Drozdze EnartisFerm RED FRUIT 10 g

Cena:

Cena brutto: 6,50 zł Cena netto: 5,28 zł

EnartisFerm RED FRUIT 10 g

Dostępność: Od ręki
Wysyłka: w 1-2 dni robocze
Waga: 10g

Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit 

Aktywne drożdże winiarskie - do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych

Charakterystyka mikrobiologiczna Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis

Dobra zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor).

Tolerancja alkoholu do 16%

Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 14 do 34 ° C

 Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych oraz win jakościowych jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir  Rondo,Regent ,Marchel Foch, Leon Millot

Niskie pienienie się Wzmacnia czerwony kolor oraz bukiet wina

Dodatkowo wprowadza fermentację malolactic Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L Produkcja Glycerolu, aż 8 g / L Niska produkcja riboflavin

Sposób użycia:

-10 g 30 - 50 l moszczu - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie).

Uwodnienie

Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.

46 Przedmioty

Zobacz także