Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

zamknij

BENTONIT WAPNIOWO SODOWY SUPER AKTYWOWANY-PROFESJONALNY- ENARTIS

BENTONIT WAPNIOWO SODOWY SUPER AKTYWOWANY-PROFESJONALNY-  ENARTIS
search
  • BENTONIT WAPNIOWO SODOWY SUPER AKTYWOWANY-PROFESJONALNY-  ENARTIS
  • BENTONIT WAPNIOWO SODOWY SUPER AKTYWOWANY-PROFESJONALNY-  ENARTIS

Cena:

Cena brutto: 1,85 zł Cena netto: 1,50 zł

 BENTONIT SODOWY-ENARTIS

Dostępność: Od ręki
Wysyłka: w 1-2 dni robocze
Waga: 10g

CECHY I ZASTOSOWANIA:

Produkt bogaty w jony sodu, o dużej zdolności pęcznienia i doskonałym działaniu odbiałczającym.

Jego zastosowanie w moszczu zmniejsza zawartość białek odpowiedzialnych za niestabilność wina, zapewnia dobry stopień klarowności oraz zmniejsza utleniający ładunek enzymatyczny.

W fermentacji sprzyja regularnemu i pełnemu procesowi fermentacji.

Stosowany do wina zapewnia stabilność białka.

 WŁASCIWOSCI

 Właściwości: Amorficzny szary proszek, bezwonny, rozpuszczalny.
 Zastosowanie: Sproszkowany bentonit sodowy o wysokim stosunku Na/Ca. Wyróżnia się wysoką zdolnością odbiałczania. Tworzy jednorodny i zwarty żel.
Ma bardzo dobre działanie oczyszczające. Dozowanie: 60 - 150 g/hl dla moszczu, 20 - 50 g/hl podczas fermentacji, 60 - 130 g/hl do wina.
Powoli i ciągle mieszając bentonit wymieszać z zimną wodą w stosunku 1:10.
Aby zwiększyć efekt i stworzyć jednorodny żel, zaleca się pozostawienie go na 12 godzin przed dodaniem. Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.

OPAKOWANIE:

10g/50g/100g/200g/500g/1kg

Produkt ma tendencję do pochłaniania wilgoci i zapachów, dlatego należy przechowywać go w chłodnym, suchym i dobrze wentylowanym miejscu.

1000 Przedmioty