GOLDENCLAR ULTRA CZYST ZŁOTA ŻELATYNA DO KLAROWANIA
Cena:
Goldenclar to żelatyna o wysokiej masie cząsteczkowej w arkuszach, bardzo skutecznie poprawiająca klarowność każdego wina.
CECHY I ZASTOSOWANIA:
Wysokiej jakości żelatyna rozpuszczalna w gorącej wodzie, o doskonałych właściwościach klarujących i dobrej skuteczności w stabilizacji koloidalnej.
Stosowany w winach czerwonych zmniejsza wytrawność i cierpkość, nie zmieniając równowagi smakowej i struktury.
Z kolei w winach białych poprawia ich czystość zapachową, klarowność i filtrowalność.
Do leżakowania win czerwonych;
Do win białych dojrzewających w beczkach podkreslajaca charakter wina.
Do win wzmocnionych-likierowych.
DAWKI:
W winach czerwonych: 6-15 g/hl.
W winach białych i likierowych: 2-5 g/hl.
JAK UŻYWAĆ:
Namoczyc zelatyne w wodzie o temperaturze ok 40°C w stosunku 1:20. Wstrząsnąć dobrze rozpuszczoną żelatynę i dodać do wina przeznaczonego do zabiegu.
OPAKOWANIE:
OPAKOWANIE 10g,20g,50g,100g,200g,500g,1000g
Przechowuj produkt w chłodnym, suchym i wentylowanym miejscu.