

Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |
zamknij |
TANNISOL (SASZETKA 10 GRAMÓW)
WŁASCIWOŚCI
Tannisol zabezpiecza i koryguje wady wina. Zabezpiecza wino przed utlenianiem się, utrzymują je w dobrej formie, wspomagają filtrowanie i klarowanie.
Skład: E224 pirosiarczyn potasu, E300 kwas askorbinowy L i taninę.
Preparat zalecany:
- do win „słabych”, z niską kwasowością i niską zawartością % alkoholu;
- do win w zbiornikach, fermentorach lub balonach niezalanych do pełna – zabezpiecza wino przed utlenianiem się;
- podczas transportu wina;
- w pomieszczeniach lub otoczeniu gdzie panuje podwyższona temperatura niekorzystnie wpływająca na wino;
Sposób użycia:
10g/100l – dla gotowych win czerwonych i białych
10-20g/100l – dla niefiltrowanych i niewyklarowanych win czerwonych i białych
10g/100l – w celach zapobiegawczych
20g/100l – w celach leczniczych
30g/100l - dla mocnych i słodkich win
20g/100l moszczu,soku
Tannisol należy rozmieszać w niewielkiej ilości wody i dodać do wina lub moszczu.
UWAGA:
H318 - środek drażniący dla oczu, może uszkodzić wzrok
P280 - podczas używania środka należy nosić ochronne okulary
Jeżeli środek dostanie się do oczu, należy obficie przemywać je wodą i skontaktować się z lekarzem.
TANNISOL (SASZETKA 10 GRAMÓW)