DROŻDŻE ENARTIS FERM SB – DROŻDŻE DO WIN BIAŁYCH I RÓŻOWYCH
Cena:
DROŻDŻE ENARTIS FERM SB – DROŻDŻE DO WIN BIAŁYCH I RÓŻOWYCH
CECHY I ZASTOSOWANIA:
Drożdże, które umożliwiają regularną i pełną fermentację.
Otrzymany wynik to aromatycznie , swieże i naturalne wino.
Odporne na alkohole do 15% v/v, z optymalną temperaturą fermentacji 15 - 30°C.
Do win białych i różowych.Polecane do odmian Seyval Blanc,Solaris,San pepin,Johaniter,Swenson Red,Rondo
Do produkcji win musujących.
DAWKI:
10 g 30-50 l soku/50 g 250 l soku
JAK UŻYWAĆ:
Rozpuścić w objętości czystej wody (o temperaturze 30-35 C), 10 razy większej niż masa drożdży, powoli mieszając.
Odczekać 20 minut, ponownie wymieszać i dodać do moszczu, upewniając się, że różnica temperatur między nimi nie przekracza 10°C.
OPAKOWANIE:
Masa netto 10g i 50 g
Przechowywać produkt w temperaturze nieprzekraczającej 15°C.
Zobacz także