Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

zamknij

CLARIL AF 1 KG -klarowanie,stabilizowanie,odbarwianie soku.

CLARIL AF 1 KG -klarowanie,stabilizowanie,odbarwianie soku.
search
  • CLARIL AF 1 KG -klarowanie,stabilizowanie,odbarwianie soku.
  • CLARIL AF 1 KG -klarowanie,stabilizowanie,odbarwianie soku.
  • CLARIL AF 1 KG -klarowanie,stabilizowanie,odbarwianie soku.

Cena:

Cena brutto: 23,00 zł Cena netto: 18,70 zł

CLARIL AF 1 KG.

Dostępność: Od ręki
Wysyłka: w 1-2 dni robocze
Waga: 100g

Środek klarujący i stabilizujący. Bez alergenów.

SKŁAD: Bentonit, PVPP, proteiny roślinne, krzem amorficzny.

ZASTOSOWANIE: Claril AF jest bardzo dobrym klarownikiem i stabilizatorem win i moszczów bogatych w tlenki i/lub polifenole.

Jest również zalecany do profilaktyki i leczenia win różowych, ODBARWIANIA SOKU otrzymanego z prasowania czerwonych winogron.

DAWKI:

- Moszcz biały: 50-90 g/hl.

- Wina białe, różowe i czerwone: 30-80 g/hl.

- Profilaktyka i leczenie win różowanych: 50-80 g/hl.

- Kuracja Balosire, podwyższona zawartość polifenoli i białek niestabilnych: 100-150 g/hl.

SPOSÓB UŻYCIA: Wymaganą dawkę Claril AF wymieszac w wodzie w proporcji 1 część Claril na 10 części wody. Po wymieszaniu pozostawia się na 3-6 godzin do całkowitego uwodnienia.

Przygotowany roztwór dodaje się do moszczu lub wina dobrze mieszajac.

SKŁADOWANIE:

W szczelnie zamkniętych opakowaniach - przechowywać w suchych, chłodnych i dobrze wentylowanych miejscach.

W otwartym opakowaniu - ponownie szczelnie zamknąć i przechowywać w warunkach opisanych powyżej.

20 Przedmioty