CLARIL AF 1 KG -klarowanie,stabilizowanie,odbarwianie soku.
Cena:
CLARIL AF 1 KG.
Środek klarujący i stabilizujący. Bez alergenów.
SKŁAD: Bentonit, PVPP, proteiny roślinne, krzem amorficzny.
ZASTOSOWANIE: Claril AF jest bardzo dobrym klarownikiem i stabilizatorem win i moszczów bogatych w tlenki i/lub polifenole.
Jest również zalecany do profilaktyki i leczenia win różowych, ODBARWIANIA SOKU otrzymanego z prasowania czerwonych winogron.
DAWKI:
- Moszcz biały: 50-90 g/hl.
- Wina białe, różowe i czerwone: 30-80 g/hl.
- Profilaktyka i leczenie win różowanych: 50-80 g/hl.
- Kuracja Balosire, podwyższona zawartość polifenoli i białek niestabilnych: 100-150 g/hl.
SPOSÓB UŻYCIA: Wymaganą dawkę Claril AF wymieszac w wodzie w proporcji 1 część Claril na 10 części wody. Po wymieszaniu pozostawia się na 3-6 godzin do całkowitego uwodnienia.
Przygotowany roztwór dodaje się do moszczu lub wina dobrze mieszajac.
SKŁADOWANIE:
W szczelnie zamkniętych opakowaniach - przechowywać w suchych, chłodnych i dobrze wentylowanych miejscach.
W otwartym opakowaniu - ponownie szczelnie zamknąć i przechowywać w warunkach opisanych powyżej.